Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Започнаха дългоочакваните дейности по „пробива“ на ул. „Раковски“

15 февруари 2018 15:37, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 768
---

С водосвет започна работата по проекта за „пробива“ на ул. „Раковски“. Старт на реализацията беше даден днес от кмета Стефан Радев. „Това е един обект, за който се говори от много години. Дори от времето, когато аз бях ученик и се радвам, че днес започва неговата реализация. Най-после ще успеем да го завършим, така че да се облекчи трафикът в тази част на града“, заяви кметът Стефан Радев. Той допълни, че продължава политиката на ръководството Сливен да става по-удобен за неговите жители и за по- комфортен живот. “Докато се работи по обекта сигурно ще има известни неудобства, но за да се направи нещо добро, трябва да изтърпим някои ограничения. Надяваме се те да са по-малко и да се поздравим с успешен край на проекта“, каза още кметът на Община Сливен. В отговор на журналистически въпрос за други предстоящи проекти, Стефан Радев отговори, че съвсем скоро се очаква да започне работата и по кръговото кръстовище „Розова градина“. „Започна и санирането. Тази година, а може би и част от следващата, ще приличаме на голяма строителна площадка, но това е за добро“, допълни сливенският кмет.

 

Изпълнител на обекта е СД „Берко- 90 Берковски и сие“. „На ул.“Антим I“ ще бъдат сменени канализацията и водопровода там, където това не е направено по водния цикъл. Ще се изградят нови тротоари, ще се положи нова улична настилка, ще се поставят нови стълбове и осветление. Широчината на пътното платно от 6 метра ще стане 7, 5 метра. Улицата ще излиза на кръстовището до полицията. По нея движението ще бъде от изток на запад, а по ул. „Раковски“ в обратна посока. Двете улици ще са еднопосочни“, обясни управителят на фирмата- изпълнител Петко Берковски.

 

Надзорът ще се извършва от „Комплект консулт“ ООД. Срокът за изпълнение е 4 месеца. Средствата за проекта са осигурени от правителството.

 

На старта на проекта за ул.“Раковски“ присъстваха председателят на Общински съвет- Сливен Димитър Митев, заместник- кметът Румен Иванов, Звезда Кошничарова от Камарата на строителите в Сливен, представител на фирмата за надзор, служители във фирмата-изпълнител и граждани.

15.02.2018 г.

Снимки

------------