Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Обучават 30 души как да противодействат на трафика на деца чрез интернет

19 февруари 2018 12:10, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 708
---

Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ), гр. Сливен организира специализирано обучение на тема: „Противодействие на трафика на деца чрез Интернет и на онлайн сексуалното изнудване и принуда”.

Актуалните тенденции в извършването на престъплението „трафик на хора” включват използването на социалните мрежи, сайтовете за запознанства и др. за въвличане, контрол и експлоатация на жертвите, в частност непълнолетните лица. Децата и непълнолетните са особено уязвима група за попадане в ситуация на трафик на хора чрез Интернет поради достъпността на мрежата, анонимността на лицата в нея, както и заради особеностите на тийнейджърската възраст, предразполагаща към неограничено търсене и осъществяване на контакти и попадане в ситуации на риск.

Обучението е предназначено за професионалисти, работещи в полиция, прокуратура и средни училища за запознаване с актуалните тенденции в престъпленията с деца в интернет, като се разгледат формите и методите на експлоатацията на деца през интернет, онлайн сексуалното изнудване и принуда, както и интернет като средство за набиране на деца с цел трафик и въвличане в проституция.

Ще бъдат обучени 30 професионалисти, работещи в ОД на МВР Сливен, ТС БОП – Сливен, Ямбол, Районна прокуратура – Сливен, учители по информационни технологии от училища в общините Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел.

За лектор на обучението е поканен Любомир Тулев – експерт "Киберсигурност" към АМАТАС ЕАД.

Обучението ще се състои на 20 февруари /вторник/ от 9 до 17.00 часа в Конферентна зала „Максима”, Хотелски комплекс „National palace”, гр. Сливен.