Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

БНТ: 1600 души в Сливенско получават безплатен топъл обяд

20 февруари 2018 13:20, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 833
---

Българската национална телевизия излъчи материал за работата по проекта на Община Сливен "Топъл обяд" по Програма „Храни и основно материално осигуряване". Всеки ден жители на Сливен и още 43 села в общината получават топла храна за обяд. Менюто е разнообразно и се приема добре от хората, се казва в репортажа.

 

Предоставянето на топлия обяд се различава от услугите на социалния патронаж. Най-вече по това, че обядът е безплатен за хората. Те се избират по определени критерии.

Радина Христова, експерт в община Сливен: На първо място това са лица, които са на социално подпомагане, лица с доказана липса на доход, възрастни хора, които са с минимални доходи.

 

Хората не се вълнуват от това кой готви обяда, но са благодарни за услугата. Разбира се, че е хубава храната. Харесва ни. Достатъчно е. Като за нас - да! Много хубаво работят. Внимателни, възпитани хора са. Аз нали ви казах, и кирпич да им дам, манджа ще направят. Идеални готвачки са.

Проектът ще приключи в края на 2019 година, но от общината са категорични, че ще търсят варианти да продължат доставянето на топла храна за социално слабите жители.

 

http://news.bnt.bg/bg/a/1600-dushi-v-slivensko-poluchavat-bezplaten-topl-obyad