Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен с одобрен проект за бившето начално училище „Хаджи Димитър“

20 февруари 2018 14:22, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 837
---

Община Сливен получи одобрение на проект за ремонт на старото училище „Хаджи Димитър“ в квартал „Клуцохор“, в което ще се създадат два социални центъра. Проектът е част от политиката на кмета на общината Стефан Радев за поетапно подобряване на градската среда, като целта е изоставената сграда на училището ще бъде опазена и използвана за нуждите на уязвими групи. Единият център, който ще се помещава в сградата, е за обществена подкрепа, а другият - Дневен център за подкрепа на деца с тежки множествени увреждания и техните семейства.

Бившето училище ще бъде обновено и преустроено. Проектът предвижда оформяне на тревни площи в двора, монтиране на пейки, оформяне на спортна площадка с баскетболен кош, тенис на маса и висилка. Ще бъде закупено обзавеждане и оборудване за двата центъра, както и за съществуващия Център за социална рехабилитация и интеграция „Св. Стилиян Детепазител“ за разширяване на дейността му.

Проектът се нарича „Подкрепа за деинституционализация на грижите за деца в община Сливен” по процедура BG16RFOP001-5.001 „Подкрепа за деинституционализация на грижите за деца“ на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 - 2020. Управляващ орган на Оперативна програма регионално развитие е Министерството на регионалното развитие и благоустройството. На 19 февруари с решение на ръководителя – зам.-министър Деница Николова, се предоставя безвъзмездна финансова помощ за проекта в размер на 849 305,03 лв. Община Сливен не участва със съфинансиране. Договорът за безвъзмездната финансова помощ ще бъде подписан до 5 работни дни. Продължителността на проекта е 24 месеца.