Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Заместник-кметът Пепа Чиликова откри специализирано обучение за полицаи, прокурори и учители

21 февруари 2018 09:09, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 811
---

В Сливен се проведе специализирано обучение за полицаи, прокурори и учители по информационни технологии, на тема „Противодействие на трафика на деца чрез Интернет и на онлайн сексуалното изнудване и принуда”, с лектор Любомир Тулев – експерт "Киберсигурност" към АМАТАС ЕАД. Организатори на обучението са Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ) гр. Сливен и Националната комисия за борба с трафика на хора (НКБТХ).

Обучението бе открито от г-жа Пепа Чиликова – заместник-кмет „Хуманитарни дейности” на Община Сливен и председател на Местната комисия за борба с трафика на хора, гр. Сливен, която приветства организаторите и участниците, и постави акцент върху това, че децата са най-уязвимата социална група и най-честите жертви на насилие, експлоатация и принуда в интернет.

Рисково е не само споделянето на много лична информация в социалните мрежи, но и качването на сексуално провокативни изображения и текстове, както и участието в онлайн чатове с непознати. Този тип поведение всъщност разкрива емоционална уязвимост и несигурност, което привлича вниманието на педофили и трафиканти.

Именно поради тази причина МКБТХ – Сливен организира специализираното обучението „Противодействие на трафика на деца чрез Интернет и на онлайн сексуалното изнудване и принуда” с цел повишаване квалификацията на професионалистите, във връзка с актуалните тенденции в извършването на престъплението трафик на хора.

В рамките на обучението Любомир Тулев – експерт "Киберсигурност" към АМАТАС ЕАД, запозна участниците с актуалните тенденции в престъпленията с деца в интернет, като бяха разгледани формите и методите на сексуално посегателство и други заплахи за децата в интернет, както и тъмният интернет, като средство за набиране на деца с цел трафик и въвличане в проституция. В отделни сесии се постави акцент върху политиките за превенция и „open source” техники за търсена на информация.

Всички участници получиха сертификат за успешно преминато обучение, връчен от г-жа Пепа Чиликова – председател на Местната комисия за борба с трафика на хора, гр. Сливен.

 

21.02.2018 г.

Снимки

------