Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Музикално-поетичен спектакъл "140 години свобода" - тази вечер от 17 ч. в Кукления театър

26 февруари 2018 11:20, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 816
---

В историята на всеки народ има събития, към които не може да се пристъпи без вълнение и благоговейна почит. Има дати и герои, за които се пеят песни, разказват се легенди, а народът ги носи в съзнанието си и предава спомена за тях от поколение на поколение. Те не са само история, те са национална съдба, незаличим спомен, който сплотява народа ни, подхранва националното му достойнство, учи го на родолюбие. Такъв върховен момент в историята на народа ни е Освободителната война от 1877/1878г. и извоюваната с безброй жертви свобода.

На 26 февруари 2018г., в навечерието на 140 – годишнината от сключването на Санстефанския мирен договор и обявяването на свободата на България Регионална библиотека „Сава Доброплодни” – Сливен с подкрепата на община Сливен, Руския културно-информационен център – София, Съюза на рускоезичните писатели в България и Държавен куклен театър–Сливен организират музикално-поетичен спектакъл „140 години свобода”. Спектакълът ще се проведе от 17:00ч. в залата на Държавен куклен театър–Сливен.

Ще бъде представено отминалото, но незабравено време на борби и страдания, както и подвига на руските войни и българските опълченци довели до освобождението на България.

Със свои стихове в спектакъла ще се включат и поетите от Съюза на рускоезичните писатели в България: Нико Стоянов, Елвира Божилова, Екатерина Шарипова и Наталия Недялкова.

Спектакълът ще завърши с изпълнения на талантливите млади дарования от НУМСИ ”Проф. Панчо Владигеров” – гр.Бургас Ксения Гребень и Маломир Ингилизов.