Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Проведе се първото за годината заседание на Асоциацията по В и К

28 февруари 2018 15:02,
Излъчване: Област Сливен преди 6 години, брой четения: 794
Събранието гласува инвестиционната програма на "ВиК" да бъде разгледана на друго заседание

Първото за годината редовно заседание на общото събрание на Асоциацията по В и К се проведе на 28 февруари под председателството на областния управител Чавдар Божурски. В него участваха кметът на община Сливен Стефан Радев, кметът на община Твърдица Атанас Атанасов, зам.председателят на общинския съвет в Нова Загора Нейчо Минчев, зам.кметът на община Котел Шериф Куванджъ, служители на асоциацията.

Събранието реши да бъде организирана среща на счетоводителите на четирите общини в Сливенска област със счетоводителите на „ВиК“ООД, за да бъдат уеднаквени критериите за извършваните от водния оператор инвестиции и тяхното приемане.

Управителят на „ВиК“-Сливен инж.Севдалин Рашев информира, че от 1 януари е създаден електронен регистър на авариите, според изискванията на закона. Предстои до средата на годината да бъдат създадени още 10 регистъра, свързани с работата на оператора, като информацията във всички ще е достъпна за областната и общинските администрации.

Предвиденото в дневния ред обсъждане и приемане на Общата инвестиционна програма на ВиК-системите и съоръженията на територията на Сливенска област бе отложено. От МРРБ не дадоха мандат на областния управител да подкрепи инвестиционната програма на „ВиК“-дружеството заради забележки към изготвянето й и предписани препоръки. За отлагането гласуваха и представителите на общините. Програмата ще бъде разгледана на следващото заседание на асоциацията.

Общото събрание прие отчета за разходите на асоциацията през 2017 година. Гласуван бе и бюджетът за 2018 година, който е без промени в сравнение с предходната година и възлиза на близо 49 хил.лева. Асоциацията не е търговско дружество, не формира и не разпределя печалба. Приходната част на бюджета й се образува от вноските на членовете, като 35 на сто е делът на държавата, на община Сливен – 41,23 процента, на община Нова Загора – 12,84, а на общините Котел и Твърдица – съответно 6,38 и 4,55 на сто.