Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Успешен финал на проект „180 дни EUфория“

01 март 2018 15:13, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 893
---

Успешно приключиха дейностите по проект „180 дни EUфория“, финансиран от Националната програма за младежта (2016-2020), Министерство на младежта и спорта. В проектa бяха включени младежи от три области – Сливен, Стара Загора и Бургас, които активно работиха за популяризиране и разясняване на Българското Председателство на Съвета на ЕС.

В рамките на проекта 27 младежи от трите области участваха в обучителен семинар „Моята Европа, получиха знания за ЕС, за Председателството, за възможностите, които се предоставят. Обхванати бяха повече от 80 младежи от три области на страната, а проектът получи висока оценка от обществото.

Финалните дейности включваха провеждането на пърформанс „Европа в моето сърце“, който надмина очакванията и се превърна в един малък мултикултурен празник. В него взеха участие доброволци по линия на EVS от Испания, Франция и Италия.

В края на проекта 27- те младежи пътуваха до столицата, бяха част от специално организирана дискусия в Европейския съвет по външна политика относно приоритетите на българското Председателство на ЕС, и най-вече приоритетите Западни Балкани и Дигитализация. Деница Йотова, програмен координатор в ЕСВП- София и Стефан Соесанто – експерт „Киберсигурност“ от офиса на ЕСВП в Лондон, бяха слушани с интерес от младежите.

Общата стойност на проектното предложение бе малко над 12 000 лева, а продължителността – 6 месеца.

Чрез информиране и ангажиране на млади хора, чрез множеството контакти и срещи успяхме да предадем на много младежи чувство за значимост и желание да бъдат част от дебатите за бъдещето на Съюза, вземащи отношение за касаещите ги политики, активни участници в процесите в страната и ЕС.

„180 дни Euфория“ се осъществи в партньорство между СНЦ „Възрожденска столица“ и Младежки общински съвет ( МОС-Сливен), МИКЦ Сливен с консултант Анелия Иванова , Асоциация "Бургаски детски и младежки парламент", гр. Бургас, с ръководител Станка Новакова, Център за подкрепа за личностно развитие- Общинско звено, гр. Стара Загора с ръководител Искра Иванова.