Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен кани жителите и гостите на Сливен да се включат в честванията за 3 март

02 март 2018 10:10,
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 884
---

Община Сливен кани жителите и гостите на Сливен да се включат в честванията за 3 март. По повод Националния празник в града ще се проведе първото по рода си мащабно шествие „По пътя на безсмъртието“. За 140-та годишнина от Освобождението на България от османско иго по улица „Г.С. Раковски“ ще премине 140-метров трибагреник, носен от 140 военнослужещи. След тях ще се включат 140 каба гайди, последвани от 140 полицаи, пожарникари и ученици, които ще носят 140 знамена. Към шествието ще се присъединят представители на клуб „Традиция“ и мотоклуб „Хайдути“. На гражданите ще бъдат подарени 1400 знаменца. Шествието ще тръгне след официалната церемония по издигане на националния флаг на площад „Хаджи Димитър“.

Програмата за 3 март по часове:

10,30 – площада пред Общината –„Заедно в деня на свободата“ - изпълнение на 140 каба гайди.

11, 00 ч. - площад „Хаджи Димитър“ церемония по издигане на Националното знаме, благодарствен молебен и поднасяне на венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци.

12,00 ч. – начало на шествието „По пътя на безсмъртието…“, което ще премине от паметника на Хаджи Димитър, по улица „Г.С. Раковски“, до паметника на Панайот Хитов, В шествието ще се включат 140 военнослужещи, които ще носят български трибагреник с дължина 140 метра. 140 полицаи, пожарникари и ученици ще носят 140 знамена. Шествието ще стигне до паметника на Панайот Хитов, където ще бъдат поднесени венци и цветя.

12,45 – пл. „Хаджи Димитър“ – старт на 54-та лекоатлетическа щафета „Освободител“. Маршрут – улица „Г.С.Раковски“, финал – Новоселски мост до паметника на Панайот Хитов, награждаване.

Във връзка с организирането и провеждането на проявите от програмата за честването на Националния празник на Република България, в периода от 9.30 ч. до 15 ч. на 3 март ще бъдат затворени за движение ул. „Г. С. Раковски“, бул. „Панайот Хитов“ - в участъка от Новоселски мост до ул. „Вл. Очков“, както и бул. „Цар Освободител“ - от кръстовището с улица „Аксаков“ до Съдебна палата. В тази връзка ще бъде променен маршрутът на автобусни линии №12 и №24.

Разчитаме на съдействието на гражданите да не паркират автомобилите си по улиците, които ще бъдат затворени в Деня на Освобождението.

Затворен за паркиране в този ден ще бъде и пл. „Хаджи Димитър“.

Организатори на проявите са Община Сливен, Сливенска митрополия, Военно формирование 22 220, Център за подкрепа на личностно развитие- Детски комплекс.

02.03.2018 г.

 

 

 

Снимки

---