» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител г-н Марин Кавръков присъства на откриването на изложба на известния руски художник г-н Виктор Донской

14 July 2010 09:58,
Emission of: District Sliven 13 years ago, number of readings: 1226
снимка

На 13 юли 2010 г. от 17.00 ч. в галерия „Май” бе открита изложба на известния руски художник от град Воронеж г-н Виктор Донской.

На откриването присъстваха областният управител г-н Марин Кавръков, директорът на Художествена галерия „Димитър Добрович" г-жа Даниела Ненчева, служители на Областна администрация, членове на Дружеството за приятелство с народите на Русия и ОНД в Сливен, художници, общественици и много граждани.

На изложбата г-н Виктор Донской представя 14 литографии от поредицата „Купа сено” откупена през 1980 г. от Третяковската галерия.

Във фонда на Художествена галерия „Димитър Добрович” – Сливен се намират 7 творби дарени от автора от самостоятелна изложба организирана в гр. Сливен през 2002 г.

Г-н Виктор Донской е член на Съюза на художниците, носител на Националната награда в областта на съвременното изобразително и декоративно изкуство на Русия.

Работи в областта на живописта и графиката.

Творби на Виктор Донской притежават редица музеи и частни сбирки в Русия, Канада, САЩ, Италия, Германия, Франция, Испания, Аржентина и България.

През 2001 г. името на Виктор Донской е включено в Световната енциклопедия на изтъкнатите артисти през последните 500 години.

Photos

снимкаснимка