Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Голям интерес към общинския фонд "Ин витро" в Сливен

12 март 2018 12:51, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 922
---

Общинският фонд за асистирана репродукция в Сливен е с увеличен бюджет за тази година.

С 10 000 лева е увеличен бюджетът на общинския фонд „Ин витро“ за 2018 г. и вече е 80 000 лева, съобщи Маргарита Терзиева, главен експерт в дирекция „Социални дейности, здравеопазване и спорт“. Има голям интерес към фонда, допълни тя. Размерът на помощта за двойки с репродуктивни проблеми е увеличен от 2 000 на 3 000 лева от 2016 година. В резултат на финансово подпомагане от фонда, в община Сливен са проплакали най- малко 70 бебета за около 4,5 години.

За да кандидатстват пред общинския фонд „Ин витро“ двойките трябва да са от пълнолетни лица с постоянен и настоящ адрес на територията на община Сливен през последните три години, да не са кандидатствали пред националния фонд „Ин витро“, да не са под запрещение или осъждани за престъпление от общ характер, да нямат задължения към Община Сливен и държавата, да са с непрекъснати здравноосигурителни права към датата на заявлението.

За удобство на двойките няма срокове и определени периоди за подаване на документи за подпомагане. Те могат да кандидатстват по всяко време на годината. Комисия от Общински съвет- Сливен заседава всяка последна сряда на месеца, ако има подадени заявления. От създаването на фонда до 31 януари 2018 г. са подадени 105 заявления, като са одобрени 103.

12.03.2018 г.