Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Започна Националната кампания "Великден за всеки"

12 март 2018 14:07,
Излъчване: Област Сливен преди 6 години, брой четения: 824

За трета поредна година се провежда Национална кампания „Великден за всеки“ – „Дари празник на баба и дядо“. Кампанията се организира под патронажа на омбудсмана на Република България Мая Манолова. Целта е в навечерието на Великден да се съберат дарения за трапезата на най-бедните граждани, които обикновено са от поколението на нашите родители, баби и дядовци.

И тази година ще се набират както парични средства, така и хранителни продукти. Паричните постъпления ще бъдат обърнати във ваучери на стойност по 20 лева, с които притежателите им ще могат да пазарят в търговски обекти. Ваучерите ще бъдат раздадени по предварително уточнени поименни списъци, предоставени от НОИ. С тях ще бъдат подкрепени онези пенсионери, които няма да получат надбавка за празника. При предишните две издания на кампанията са събрани тонове храна и близо 1 млн.лева, с които са подпомогнати над 60 хиляди пенсионери – съобщиха от канцеларията на омбудсмана.

Областната администрация подкрепя кампанията и ще се включи в нея. Областният управител Чавдар Божурски отправя молба към представителите на бизнеса, ведомствата и организациите да подпомогнат „Великден за всеки“. Той изпрати писма за съдействие до кметовете на четирите общини в областта, за да бъде популяризирана инициативата „Дари празник за баба и дядо“.

Средствата се набират по сметка, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, като титуляр е Българският червен кръст: IBAN BG53UNCR70001522802795, банков код UNCRBGSF или със СМС 1255 на стойност 1 лев, освободен от ДДС. При попълването на платежното нареждане трябва да бъде посочена конкретно общината, в която дарителите биха искали средствата им да отидат.