Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Започва областно първенство 2018 година

15 март 2018 16:03, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 734

Областното първенство 2018 г. ще започне в края на седмицата, съобщи Силвия Никова – главен експерт, дирекция “Социални дейности, здравеопазване и спорт“ в Община Сливен. В него ще вземат участие училищните отбори и общински първенци по отделните видове спорт. Заявки за участие са подали отбори от Сливен, Нова Загора, Котел, Твърдица, Бяла паланка, Шивачево и Ябланово.

Областното първенство ще стартира със състезания по тенис на маса за всички възрастови групи. Те ще се проведат в спортна зала “Васил Левски“ на 17 март от 8.30 ч. Тогава ще започнат и срещите по баскетбол, като в рамките на деня ще се изиграят срещите в двете възрастови групи: 8 - 10 клас и 11 – 12 клас.

Областното първенство ще продължи с лекоатлетическите състезания на 24 и 25 март от 8.30 ч. на стадион “Хаджи Димитър“. Атлетите ще премерят сили на 100 м, 200 м, 400 м, скок дължина, скок височина, тласкане на гюле и щафета 4 по 100 м.

Състезанията по шахмат ще се проведат в Центъра за подкрепа за личностно развитие – Детски комплекс Сливен на 24 март.

Най-очакваните и най-масовите срещи по футбол ще започнат на 14 април на стадион “Хаджи Димитър“ от 8.30 ч. със срещите на 5-7 клас и 11-12 клас.

На 15 април на зеления терен ще излязат общинските първенци на 8 - 10 клас. Паралелно с футбола, в салона на ОУ „Христо Ботев“ ще се проведат състезанията по волейбол в трите възрастови групи за момчета и момичета.

Победителите от областното първенство във всички спортове, добиват право за участие в зоналния кръг на най-масовата проява в училищния спорт. Ученическите игри са основна изява в областта на ученическия спорт. Те се организират от Община Сливен съвместно с Център за подкрепа на личностното развитие – Детски комплекс Сливен /общински кръг/ и ОК „Спорт в училище“ /областен, зонален и финален етап/.

15.03.2018 г.