Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Валерия Андреева направи впечатляващо представяне на творчеството си пред ученици

15 март 2018 20:11, ОУ "Е. Багряна" (XII) (ОУ "Е. Багряна" (XII))
Излъчване: ОУ "Е. Багряна" (XII) преди 5 години, брой четения: 1786
Представяне на книжка пред учениците от ЦДО

Талантливата писателка Валерия Андреева направи впечатляващо представяне на своето творчество пред ученици от ОУ "Елисавета Багряна". Повод за нейното гостуване беше да запознае първокласниците от целодневна организация с книжката си "Пролетните курабийки на Баба Марта". Безкрайни бяха въпросите на малчуганите, които не скриха вълнението си от дълго чаканата среща. Те се интересуваха колко време се пише една книга, лесно ли е да си писател, защо книжката "Пролетните курабийки на Баба Марта" носи това име, какво е посланието чрез нея, добри или лоши са героите и др. С усмивка на лице тя задоволи детското любопитство и със сигурност остави в съзнанието им мил спомен от тяхното запознанство, което се състоя във форума на училището.

"Да пишеш и да правиш книги, е като една игра с много труд, защото писателят играе с думите. Той съчинява играта", каза Валерия Андреева. Тя изрази радостта си от срещата си с най-малките ученици от ОУ "Елисавета Багряна" и заяви: "Радвам се, че имате прекрасно училище и добри учители, които има на какво да ви научат. За вас това е ценно време. Учете, мили деца, защото накъдето и да тръгнете, знанията, които тук научавате, са важни".

Валерия Андреева е автор на белетристика, поезия, пиеси за куклен театър, публицистика.

Завършила е българска филология във Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий". В същия университет е завършила и втора специалност за публични словесни изяви, в основата на които е реториката.

Работи в областта на връзки с обществеността, реторика, журналистика. Има награди от литературни конкурси.

Автор е на книгите за възрастни: "Да откраднеш тайната на хляба" и "Грънчарят".

Написани за деца, с много обич и приятелско чувство, са пиесите "Къде са цветята", "Пролетните курабийки на Баба Марта", "Ореховото царство", "Срещи до Стария бряст".

Валерия Андреева "преобрази" своята пиеса за куклен театър "Пролетните курабийки на Баба Марта" и тя излезе в хартиено облекло като отделна книга.

Снимки

Представяне на книжка пред учениците от ЦДОПредставяне на книжка пред учениците от ЦДОПредставяне на книжка пред учениците от ЦДОПредставяне на книжка пред учениците от ЦДО