Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Продължава постоянното наблюдение на всички реки, дерета и язовири

22 март 2018 14:55, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 839
---

Продължава постоянното наблюдение на всички реки, дерета, язовири и техните брегови ивици и диги, съобщи инж. Снежана Кънева, началник - отдел „Сигурност и управление при кризи“.

Констатирано е непрекъсното повишаване нивото на водното количество в реките и дерета, преминаващи през територията на общината. Язовирите, общинска собственост, също неколкократно са увеличили обема си. Огледи на място и наблюдения се извършват от ОП „Земеделие, гори и водни ресурси“ – Сливен, отдел „Сигурност и управление при кризи“ и от кметовете на населени места. От осъществения непрекъснат обмен на информация се правят и съответните изводи и анализ за риска от наводнения. Към момента не съществува риск за населението, имотите и инфраструктурата.

След падналите валежи и настъпилото снеготопене големите води на реките и деретата пренасят от планинската към равнинната част на общината инертен материал, което е предпоставка за затлачване на коритата. Във връзка с това е създадена организация и при необходимост включване на техника за незабавна реакция по ограничаване риска от наводнения. Това става чрез продълбочаване на образували се критични участъци в коритата на някои от реките и деретата, в това число и изпускане на води от язовирите.

Валежите от сняг са повсеместни. Образувана е снежна покривка. Пътищата са проходими при зимни условия. При понижаване на температурите е възможно да настъпят заледявания по пътната инфраструктура.

Общинска администрация препоръчва внимателно да се следи метеорологичната прогноза и с нея да се съобразят действия и пътувания.

22.03.2018 г.

Снимки

---