Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Фирма от Сливен спечели европроект за 5 млн.лева

26 март 2018 08:52,
Излъчване: Област Сливен преди 6 години, брой четения: 881
представяне-1

„Биофарм инженеринг”АД-Сливен обновява производственото си оборудване с инвестиции за 5 млн.лева. Средствата са осигурени по европейски проект за енергийна ефективност по Оперативна програма „Иновации и конкурентноспособност”/2014-2020 г./, съобщи изп.директор д-р Валентина Колева. Тя и екипът й предоставиха информация за проекта на среща с участието на зам.областния управител Камен Костов, зам.кмета на община Сливен Румен Иванов, представители на Областния информационен център, на медиите.

 

Инвестицията е в размер на 4 999 172,90 лева. Половината от средствата са безвъзмездна финансова помощ от европейско и национално финансиране, а другата половина дружеството осигурява със собствен ресурс. Предвижда се подмяна на основно производствено оборудване с ново енергоспестяващо оборудване, изграждане на система за утилизиране на отпадна топлина, въвеждане на автоматизирана система за мониторинг и контрол на енергопотреблението, както и въвеждане и сертифициране на система за енергиен мениджмънт по стандарт ISO 50001. Това ще допринесе за повишаване на конкурентноспособността и постигане на устойчив растеж на предприятието, устойчиво екологично развитие и намаляване на негативното производствено въздействие върху околната среда.

 

„Биофарм инженеринг”АД е единственото дружество за производство на ваксини за животновъдството и инфузионни разтвори за хуманната медицина. Предприятието работи както за българския, така и за европейския пазар. Партнира си с утвърдени в сектора фирми от Европа и Америка. Изпълнението на проекта ще започне в края на май-началото на юни и ще продължи 16 месеца. Един от очакваните резултати е производителността да нарастне 10 пъти.

 

26 март 2018 г.

Снимки

представяне - 2"Биофарм-инженеринг"АД