Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен награди талантлива ученичка за забележителни постижения

26 март 2018 17:01, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 746
---

Четвъртокласничката Преслава Добрева беше наградена от Община Сливен за постижения в спорта и изключителните си изяви по математика.

Възпитаничката на Основно училище „Христо Ботев“ е световен, европейски и републикански шампион в своята възрастова група по шотокан карате-до. Печели медали и по математика. А преди няколко дни, на бляскаво шоу наречено „Нощ под звездите“ тя е обявена за победител в категория „Спорт“ и лауреат на годишните награди на Фондация „Енчо Керязов“.

„Впечатляващо е, че Фондация „Енчо Керязов“ ежегодно организира такива събития, за да насърчава младите хора в България да се занимават със спорт, наука и изкуство. Радваме се, че точно Преслава, която е наш съгражданин е оценена и отличена за нейните успехи и постижения. Аз като кмет на община Сливен и от името на ръководството решихме да я наградим за нейните забележителни резултати, затова че прославя името на нашия град“, каза кметът при срещата си с талантливото дете. Тя получи грамота и парична награда, осигурени от Община Сливен, а също и едно от знамената, които участваха в церемонията на 3 март. Даровитата ученичка получи и мобилен апарат от един от българските мобилни оператори.

На срещата присъстваха още заместник-кметът по хуманитарни дейности Пепа Чиликова, директорът на ОУ „Христо Ботев“, класният ръководител и съученици на Преслава.

26.03.2018 г.

 

 

Снимки

---