Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Новата книга на алпиниста Атанас Скатов ще бъде представена в зала „Май” на 29 март

27 март 2018 10:43, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 694
---

В зала „Май”, на 29 март, от 18 часа ще бъде представена новата книга на алпиниста доктор Атанас Скатов. Тя е озагалавена „Над 8000 метра. Манаслу”

„Връх Манаслу се издига на 8163 метра над морското равнище и е осмият по височина на планетата. Преведено от санскрит името му означава Душата на планината. Авторът посвещава поредицата, част от която е и новата книга, на хората, които със своите добри дела дават надежда на всеки да продължи по пътя си и да сбъдне своите мечти и желания.

Атанас Скатов е роден на 11 март 1978 година в град Сливен. Средно образование завършва в родния си град, висше – в Аграрен университет, Пловдив, магистър по Растителна защита и докторат в Хумболт университет, Берлин, Германия. Работил е като научен сътрудник в България и Германия, като университетски преподавател в София и като мениджър и ръководител в частния сектор в България и Германия.

До 2012 година Атанас Скатов не се е занимавал с физическа активност повече от 15 години. От началото на 2012 година преустановява напълно консумацията на животинска храна и започва всекидневно да спортува.

Организатор на събитието е Община Сливен.

27.03.2018 г.