Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител благодари на институциите ангажирани с извършването на неотложни мероприятия по укрепване на водопроводи

16 юли 2010 17:24,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1323
снимка

Днес 16.07.2010 г. областният управител г-н Марин Кавръков беше информиран за овладяване на възникнала кризисна опасност по трасето на довеждащ главен водопровод захранващ с питейна вода в община Сливен.

Към настоящия момент са извършени спешни и неотложни аварийно - възстановителните работи за укрепване на коритото на р.”Асеновска” под мост на пътя Сливен – с. Бяла и Напорен тръбопровод от яз. „Асеновец” на ВиК Сливен от екип на “Напоителни системи” ЕАД - гр. Сливен. Инвеститорския контрол се осъществява ВиК Сливен.

Само за два дни е направена рампа за подход към съоръжението. Изпъленено е пълно укрепване на вопровода чрез извършване на механизирани и ръчни земни работи. Направен е бетонов фундамент под стоманената тръба. В настоящия момент се работи по насипа от левия бряг на р. Асеновска.

Започната е и работата по укрепване на прага от към десния бряг на р. Асеновска поради опасност от пълното му компроментиране.

С цел бързото възстановяване на съоръжението на обекта ще се работи и през почивните дни.

Областният управител г-н Марин Кавръков благодари на всички институции и хора ангажирани с извършването на спешните и неотложни мероприятия по укрепване на водопровода и недопускане прекъсването на водоподаването за града и района

Гражданите на Сливен могат да бъдат спокойни, че нормалното водоснабдяване на града и селата е възстановено.

Снимки

снимкаснимкаснимкаснимка