Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Първа копка за благоустрояване поречието на река Асеновска и кв. „Република“

28 март 2018 14:28,
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 6 години, брой четения: 965
---

Първа копка за благоустрояване поречието на река Асеновска и кв. „Република“

Кметът на Община Сливен направи днес първа копка от проект за благоустрояването поречието на река Асеновска и кв. „Република“. „Така ни върви този месец на дъждове. Мисля, че ще е за хубаво. Квартал „Република“ е първият квартал с изградени жилищни блокове в Сливен. Има нещо символично в това, че тук ще се инвестира в инфраструктурата, заяви пред присъстващите кметът Стефан Радев. Той призова гражданите ако имат забележки, да ги казват на изпълнителите и в Община Сливен, за да се реагира навреме. „Нека се поздравим с успех и придобивките да радват най-вече децата, а и всички жители на квартала“, допълни още кметът.

На първата копка присъстваха председателят на Общински съвет- Сливен Димитър Митев, заместник-кметът Румен Иванов, представители на фирмата- изпълнител, представители на Камарата на строителите, граждани.

Преди първата копка на пресконференция беше представена информация за напредъка на проекта „Подобряване на градската на Сливен. Той е финансиран напълно от ОП „Региони в растеж“ и е част от Инвестиционната програма на Община Сливен. Общата стойност на проекта 2 199 911 лв.

Проектът включва два обекта. Единият е поречието на река Асеновска. За там се предвижда изграждането на мултифункционално игрище за волейбол и баскетбол, паркинг за 6 автомобила, фитнес на открито, две детски площадки, пясъчник алея за детски велосипеди и тоалетна. Ще бъдат обновени зелените площи, ще се засади растителност, предвижда се ново парково и декоративно осветление и велосипедни алеи.

Другият обект е кв.“Република“. Той е разделен на три района, като за трите е предвидено благоустрояване като озеленяване, пешеходни алеи. В първия район ще се обособят зелени площи и алеи, ще се монтират скамейки и осветление, ще се изградят детска площадка и фонтан с падаща вода. Във втория район проектът предвижда обновяване на алеите, изграждане на игрище за минифутбол и баскетбол, фитнес-уреди на открито, паркинг със 17 места и две беседки. В третия район ще бъдат обновени зелените площи и ще се изградят детска площадка, игрище за волейбол, фонтан, маса за тенис и питейна фонтанка.

Крайният срок на проекта е 13 януари 2019 г.

Снимки

---