Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Проведе се семинар на тема "Професионални подходи за превантивна дейност сред учащите се"

28 март 2018 17:05, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 939
---

Семинар на тема „Професионални подходи за превантивна дейност сред учащите се“ се проведе в зала „Максима“ на хотел „Национал Палас“.

В него взеха участие психолози, педагози от общински училища и родители.

„Днес един от обществено значимите проблеми е употребата на наркотични вещества сред подрастващите. Тревожно е, че тази тенденция все повече се разраства, а възрастовата граница става все по-малка. Това е причината да организираме семинари, обучения и редица прояви, с които да запознаваме обществеността с работата на различните институции, както и да можем да разпознаваме симптомите при употреба.“, каза при откриването на семинара заместник-кметът по хуманитарни дейности и председател на Общински съвет по наркотични вещества Пепа Чиликова.

По време на обучението бяха разгледани и дискутирани теми като „Дизайнерски дроги“ – опасности при употребата на новите психоактивни субстанции, „Мотивация и промяна“ – работа с мотивацията при хора с проблемна употреба на психоактивни вещества, „Скрининг и кратки интервенции“ – способ и инструмент за оценка на състоянието и определяне на подхода при хора с проблемна употреба на психоактивни вещества.

Лектор на семинара беше психиатърът д-р Иван Добринов, който работи към диспансера в град Раднево.

След дискусиите се проведоха и практически занятия във връзка с професионалните подходи за превантивна дейност сред учащите се.

Организатор на семинара е Общински съвет по наркотични вещества – Сливен.

28.03.2018 г.