Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

РАБОТНО ОБЛЕКЛО ПО ЕВРОПЕЙСКИ ПРОЕКТ ОСИГУРЯВА ЗА РАБОТНИЦИТЕ СИ „ВиК“ - СЛИВЕН

29 март 2018 13:48, Людмила Калъпчиева
Излъчване: ВиК-Сливен преди 6 години, брой четения: 1168
ВиК-Сливен - лого

ВиК“ – Сливен получава утре работно облекло и лични предпазни средства по първата обществена поръчка за 164 000 лева от изпълнявания от дружеството проект за „Подобряване качеството на работните места“. Проектът на обща стойност 360 000 лева се финансира по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Изпълнител на първата обществена поръчка е „Бултекс 99“ - най-голямата фирма за производство на работно облекло у нас, предложила най-ниска цена. Специализираното работно облекло и личните предпазни средства ще се разпределят по звена и райони в Сливен, Котел, Твърдица и Нова Загора и ще се раздават персонално на работещите в дружеството, каза ръководителят на проекта Марин Тенев. Осигуряват се зимни и летни обувки за целия персонал на „ВиК“ на територията на Сливенска област, 299 летни и 286 зимни работни костюма, зимни ватени елеци за 153-ма служители. Личните предпазни средства са според оценката на риска на работното място на съответните длъжности, които изискват носене на каски, противопрахови маски, зимни и летни шапки, гумирани ръкавици, предпазни очила, лицеви щитове за заварчици, спасителни водни жилетки за работещите на яз. „Асеновец“ и др.

На 3 април ще бъдат отворени офертите по втората обявена обществена поръчка, за извършване на строително-монтажни работи за 53 000 лева. Предвижда се направа на хидроизолации, мълниеносна защита, смяна на дограми и ремонтни дейности в помещения на почивната станция на водното дружество в местността Карандила, помпените станции „Гергевец“ и „Червенаково“, както и изграждане на специализиран подход за хора с увреждания към административната сграда на „ВиК“- Сливен.

Предстои обявяване на третата обществена поръчка, за 83 000 лева, за доставка на колективни средства за защита. Първите три от общо 9 обществени поръчки са за суми над 60 000 лева. Останалите обществени поръчки, като професионално обучение, изграждане на съвременна система за управление на човешките ресурси и инициативи за удължаване трудоспособността на работниците над 54 години, са на по-ниска стойност. Целта на проекта е подобряване на работната среда чрез осигуряване на по-добри, безопасни и здравословни условия на труд, спад на трудовия травматизъм и професионалните болести, внедряване на съвременни практики и ефективни и гъвкави форми за оптимизация на труда и производителността. 80 процента от средствата по проекта осигурява ОП „Развитие на човешките ресурси“, 20 процента от стойността му съфинансира от „ВиК“- Сливен. Дейностите по проекта ще приключат в края на август.