Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Вълнуващ празник на буквите за първокласниците от ОУ "Ел. Багряна"

30 март 2018 20:22, ОУ "Е. Багряна" (XII) (ОУ "Е. Багряна" (XII))
Излъчване: ОУ "Е. Багряна" (XII) преди 5 години, брой четения: 3727
Празник на буквите

Учениците от I „а”, „б”, „в”, „г” и „д” класове и техните учители отбелязаха с тържества най-значимото за всеки човек постижение – ограмотяването. Тържествата се проведоха от 26 до 30 март в Регионална библиотека „Сава Доброплодни”. Сред книгите и тяхното вълшебство, първокласниците рецитираха стихове за буквите, за гласните и съгласните звукове, за книгите, за радостта от това да си ученик. Библиотеката се огласяше от ритмичните български песни за деца: „Първокласно”, „Вече мога да чета”, „Буквички”, „Бонболандия” , „Ало, ало, слънчице”. Учениците представиха сценките „Ванчовият сън” и „Сливи за скъсани учебници”, а под звуците на народна музика играха буенек. Четоха пред своите родители мисли за книгата и гатанки за приказни герои. Служителите в библиотеката приветстваха малките си гости с откъс от театрално представление.

Първокласниците получиха от своите учители „Удостоверение за грамотност”, а от родителите си – книгата „Златните български приказки”.

Гости на тържествата бяха директорът на ОУ "Елисавета Багряна" г-жа Величка Христова и заместник-директорите г-жа Марияна Иванова и г-жа Радослава Георгиева, учители и родители.

Снимки

Празник на буквитеПразник на буквитеПразник на буквитеПразник на буквитеПразник на буквитеПразник на буквитеПразник на буквитеПразник на буквитеПразник на буквитеПразник на буквитеПразник на буквитеПразник на буквитеПразник на буквитеПразник на буквитеПразник на буквитеПразник на буквитеПразник на буквитеПразник на буквитеПразник на буквитеПразник на буквитеПразник на буквитеПразник на буквитеПразник на буквитеПразник на буквитеПразник на буквитеПразник на буквитеПразник на буквитеПразник на буквитеПразник на буквитеПразник на буквитеПразник на буквитеПразник на буквитеПразник на буквитеПразник на буквитеПразник на буквитеПразник на буквитеПразник на буквитеПразник на буквитеПразник на буквите