Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Награда от областния управител за най-малката участничка в "Цветен камертон"

02 април 2018 14:39,
Излъчване: Област Сливен преди 6 години, брой четения: 743
Цветен камертон

Шестгодишната Габриела Михалева от Сливен получи грамота и подарък - микрофон от областния управител Чавдар Божурски за участието си в Националния фестивал "Цветен камертон", който се проведе в Сливен. Наградата се присъжда по традиция от областния управител на най-малкия участник във фестивала. Тя бе връчена от зам.областния управител Камен Костов на заключителната вечер на конкурса на 1 април, в зала "Сливен".

В тазгодишното издание на фестивала участваха над 70 деца на възраст от 5 до 17 години от цялата страна. Композиторът Хайгашод Агасян бе председател на журито, а негови членове - певиците Теди Кацарова, Нора Караиванова и композиторът Светослав Лобошки. Голямата награда "Цветен камертон" тази година спечели Ивана Балдъркова от Свищов. Отличието бе връчено от зам.кмета Пепа Чиликова.

"Фестивалът винаги се превръща в празник за Сливен. "Цветен камертон" популяризира образците от българската и световната популярна музика, които звучат в изпълнение на най-младите таланти на страната ни", заяви в изпратения поздравителен адрес до участниците и организаторите Чавдар Божурски.

Снимка: Община Сливен.