Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

За Седмицата на гората възстановиха чешмата в района на Моллова кория и засадиха растителност до Дома за стари хора

04 април 2018 14:31, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 921
---

Седмицата на гората беше отбелязана с инициатива на Държавно горско стопанство-Сливен. „Възстановихме чешмата по пътя Сливен-Карандила, в района на Моллова кория, където не е имало вода повече от 25 години“, каза директорът Димо Димов. Сменена е водопроводната тръба и туристите вече ще могат да отдъхват на това емблематично за тях място.

Екип от Държавно горско стопанство постави днес пейки около чешмата, а кметът Стефан Радев и Димо Димов засадиха иглолистни дръвчета. „Идеята е на служителите и се радвам, че в Седмицата на гората можем да я реализираме. Казват, че тук вода не е текла повече от 25 години, а преминават много туристи, които ще са доволни от това, което сме направили“, каза Димо Димов.

Кметът поздрави служителите за инициативата и изрази своята подкрепа за акциите, които се правят в защита на природата. „Трябва да пазим богатството, което имаме – сливенската планина. Тя е безценна и за усилията по нейното опазване са необходими постоянство и отговорност от всеки“, каза кметът Стефан Радев.

Чешмата е построена през 1974 година.

По-късно беше извършено залесяване с декоративна растителност край площадката за стрийт фитнес в близост до Дома за стари хора. Спортната площадка беше изградена през 2016 година от Инициативен комитет, с подкрепата на Община Сливен.

 

04.04.2018 г.

 

Снимки

---