Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Обучение на персонал eTwinning

04 април 2018 16:40, ОУ "Е. Багряна" (XII) (ОУ "Е. Багряна" (XII))
Излъчване: ОУ "Е. Багряна" (XII) преди 6 години, брой четения: 2343
Обучение

В края на месец март ОУ „Елисавета Багряна“, гр. Сливен беше домакин на eTwinning обучение за начинаещи. Събитието беше организирано по покана на г-жа Величка Христова, директор на училището и г-жа Татяна Николова, педагогически съветник с любезното съдействие на Център за развитие на човешките ресурси (ЦРЧР) в ролята си на Национално звено за координация по дейност eTwinning. То беше насочено към учители, начинаещи по дейност eTwinning.

Програмата на събитието беше структурирана в три основни модула: теоретичен, практически и споделяне на добри практики.

Чрез първия модул беше представена дейност eTwinning, като част от програма „Еразъм +“, самата програма „Еразъм +“ и възможностите, които те предоставят за професионално развитие на учителите и повишаване качеството на образователния процес. Учителите се запознаха с начините за интегриране на иновативни педагогически методики и дигитални инструменти в преподаването на учебното съдържание и организиране на свободното време на учениците. Практическият модул беше изпълнен с много емоции. Учителите от ОУ "Елисавета Багряна" влязоха в ролята на ученици, работиха по групи и участваха в игри, разработени с различни онлайн приложения.

Г-жа Татяна Николова, педагогически съветник в ОУ „Елисавета Багряна“ представи дейността на училището в електронния портал и проект “M(e)Y(ou) Society“, по програма „Еразъм+“, КД2. Той е разработен от учители от Словения, Испания и България. Продължителността му е 36 месеца и е насочен към формиране на социални компетенции у учениците за намаляване на насилието в училище, опознаване и приемане на културното многообразие, формиране на чувство за принадлежност към училищната общност и насърчаване на патриотизма. За постигане основните цели на проекта и създаване в училището атмосфера на сътрудничество между учители и ученици, в рамките на проекта ще бъдат организирани тренинги за учителите.

Участниците в събитието изразиха удовлетворение от обучението и изразиха желанието си да се включат в бъдещи онлайн и на място събития, организирани от българските eTwinning посланици и ЦРЧР.

 

Снимки

ОбучениеОбучениеОбучениеОбучениеОбучениеОбучениеОбучениеОбучениеОбучениеОбучениеОбучениеОбучение