Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

До 11 май се подават заявки за участие в Националния туристически поход "По пътя на Ботевата чета"

10 април 2018 16:59, Росица Николова (Областна администрация Сливен)
Излъчване: Област Сливен преди 5 години, брой четения: 641
Момент от Националния поход /снимка: архив/

От 27 май до 2 юни ще се проведе 72-рият Национален туристически поход „По пътя на Ботевата чета”. Походът се провежда ежегодно, в една походна колона по 120-километровия „Ботев път” от Козлодуйския бряг до връх „Околчица” във Врачанския балкан. Срокът за подаване на заявки за участие е до 11 май. Всички необходими документи по образец са публикувани на електронната страница на Областната администрация във Враца, която е основен организатор на събитието. Документите се подават по електронен път на obl-vr@vratsa.government.bg или на адрес: Враца, пощенски код 3000 бул.”Демокрация” №1, Областна администрация.

Тазгодишното издание на националния поход се провежда под патронажа на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и се посвещава на 142-та годишнина от подвига на Христо Ботев и неговата чета, съобщават от Областната администрация-организатор. В маршрута на най-мащабната европейска туристическа проява са включени обекти от „Опознай България – 100 национални туристически обекта” и „Опознай родния край”. Походът се ръководи от екип на СКО „Леденика”-Враца. В проявата могат да участват всички групи ученици, туристически дружества от страната, клубове и секции по туризъм с неограничен брой туристи, както и индивидуални участници и самостоятелни групи.

Планираните дейности по провеждането на похода ще бъдат публикувани да 1 май. Всички желаещи да участват в инициативата могат да подадат до 25 април своите предложения за културно-масови и спортни дейности, които да бъдат включени в програмата на похода.

Областната администрация във Враца осигурява за ученическите групи храна и питейна вода, а също автобуси и товарен транспорт в дните от 27 май до 2 юни, на територията на община Враца.

Организирането и провеждането на Националния туристически поход „По пътя на Ботевата чета” се финансират от Министерския съвет.

Снимка: Областна администрация - Враца