Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Председателят на Общински съвет- Сливен Димитър Митев присъства на откриване на изложбата „Под егидата на Темида“

12 април 2018 15:59,
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 6 години, брой четения: 938
---

Изложба „Под егидата на Темида“ беше открита днес във фоайето на втори етаж на Съдебната палата. Тя се осъществява съвместно от Регионалния исторически музей и Окръжния съд. Експонатите са свързани с началото на правораздаването в град Сливен до Втората световна война. Представени са първите магистрати и съдебни актове от този период. Сред експонатите е и Отличителен знак на мирови съдия от Източна Румелия от 1880 г. На откриването присъстваха кметът на Община Сливен Стефан Радев и председателят на Общински съвет- Сливен Димитър Митев. Сред гостите бяха и заместник- областният управител Димитринка Петкова, председателят на Административния съд Слав Бакалов, административният ръководител на Окръжна прокуратура Пламен Стефанов, директорът на ТД на ДАНС Николай Чиликов, съдии, прокурори, адвокати.

Заместник- председателят на Окръжен съд- Сливен Мартин Данчев благодари на Регионалния исторически музей за възможността както магистратите, така и хората , които посещават Съдебната палата , да се запознаят с експонатите.

Втората изложбата във фоайето на Съдебната палата се откри в навечерието 16 април - Ден на конституцията, когато своя професионален празник отбелязват юристите.

Пред гостите със свои танци се представиха деца и младежи от Клуб по спортни танци „Сливен“, с ръководител Цанка Иванова.