Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Вече е публикуван графикът за прием на ученици в първи клас за учебната 2018/ 2019 г.

13 април 2018 10:23, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 882
---

На 26 май 2018 г. ще започне регистрацията на заявления в електронната система за прием на учениците от първи клас в училищата на територията на Община Сливен. Родителите могат да се запознаят с утвърдения график за прием в специализирания сайт за електронен прием.

Електронната страница е достъпна чрез банер от официалния сайт на Община Сливен или директно от този линк https://priem.sliven.bg:3443/

На 25 май 2018 г. до 17:00 ч. ще бъдат обявени свободните места за първо класиране, а модулът за регистрация на заявления за участие в приема ще бъде активиран на 26 май от 10:00 ч.

В сайта за прием родителите могат да намерят информация относно начина на регистрация, районите на училищата на територията на гр. Сливен, графика на дейностите по приема. Приемът на учениците в 1 клас се осъществява чрез централизирано електронно класиране. Освен по електронен път, родителите ще могат да подадат своите заявления и на място в училището, за което ще кандидатстват по първо желание.

В съответствие с утвърдения график за прием, в периода 25 май – 29 юни ще бъдат извършени три класирания, а в случай, че след третото класиране има все още свободни места в училищата, може да се извършат и допълнителни извънредни класирания. Информация за това родителите ще могат да намерят в раздел Новини на специализирания сайт за прием.

Важно е родителите да знаят, че при класирането на децата няма да се има предвид регистрационния номер, датата и часа на регистрация.

Влезлите в сила промени в Наредба № 10 от 2016 г. за организация на дейностите в училищното образование на Министерство на образованието и науката наложиха изменение на Наредбата за приемане на ученици в първи клас на общинските училища на територията на Община Сливен, което беше гласувано на заседание на Общински съвет – Сливен през месец март 2018 г. За родителите е важно да знаят, че водещ критерий за прием е близостта на училището до настоящия или постоянния адрес на детето. При спазване на водещия критерий децата се разпределят в четири групи според периода на уседналост и разположение на адреса в или извън прилежащия район на училището. Децата се подреждат в групите в низходящ ред според получения сбор от точки по критериите, като при равни условия се класират на случаен принцип със случайни числа чрез компютърната система.

Наредбата за прием на учениците в първи клас е налична на официалния сайт на Общински съвет Сливен в раздел Наредби и на специализирания сайт за прием.

13.04.2018 г.