Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Акция "Скорост" започва по пътищата в цялата страна

16 април 2018 12:37, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 година, брой четения: 434
Път

Акция "Скорост" започва по пътищата в цялата страна. Операцията е под егидата на ТИСПОЛ - европейската мрежа на службите на пътна полиция. Целта е намаляване на катастрофите, предизвикани от бързото шофиране.

Пътни полицаи и технически устройства ще има по магистралите, както и по първокласните и третокласни пътища. Операцията е планирана и не е свързана със зачестилите в последните дни тежки пътни инциденти.

Според властите у нас има тенденция за увеличаване на шофирането с несъобразена скорост.

Щом се стъмни, столичните пътни полицаи включват камерата. Дават толеранс от 20 км.

Камерата се поставя на високоскоростните булеварди в столицата и всяка минута заснема по един нарушител. Всяка нощ е на различно място – на „Цариградско шосе”, Околовръстното или бул. „България”, където се организират и гонки. Скоро КАТ ще се снабди и с още камери, които ще следят за високи скорости и в кварталните улици.

„Досега нямаше възможност да разполагаме камерите заради колата, но тази камера на тротоара я качваме и осъществява контрол”, посочва служител на столичния КАТ.

Когато шофьорите видят поставянето на камерата веднага си съобщават, че на това място има техника. Скоро камерата ще снима и нарушения в бус лентите.

Операцията ще приключи в неделя 22 април.

Източник: bTV