Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител поздрави участниците във фестивала "Магията на вятъра"

17 април 2018 15:49,
Излъчване: Област Сливен преди 6 години, брой четения: 891
Зам.областният управител Костов и директора на театъра Е.Павлова

"Международният фестивал на изкуствата "Магията на вятъра" е единственият фестивал в България, организиран от куклен театър, който показва продукция не само на театралното, но и на други видове изкуства. Той дава възможност за изява на творци от страната и чужбина и доставя истинско удоволствие, както за познавачи, така и за широката публика. И деца, и възрастни отново ще бъдат омагьосани от таланта на Вас, участниците. А благодарение на Вас, организаторите, Сливен отново ще се превърне в малка, нестандартна празнична сцена, за която ще се говори много", това се казва в поздравителен адрес на областния управител Чавдар Божурски до артистичния директор на фестивала Ефимия Павлова, участниците и организаторите. Гост на откриването на 17 април бе зам.областният управител Камен Костов.

 

В тазгодишното, пето издание на "Магията на вятъра", ще бъдат представени спектакли на куклени театри от София, Бургас, Ямбол и домакините от Сливен, на театър "ТЕМПО" от Турция, театър "Стафан Бьорклунд" от Швеция, театър "Малко театро" от Унгария. Националната художествена академия и Националната художествена гимназия "Д.Добрович"-Сливен ще открият изложба под надслов "Плакат и визуална комуникация". В зала "Сливен" концерт ще изнесат цигуларката Кремена Николова и пианистката Мартина Табакова. Регионалната библиотека "Сава Доброплодни" отваря врати за среща с поетесата, журналистката и преводачката Валентина Радинска. Фестивалът ще завърши на 19 април със спектакъл, в който ще участват студенти от НАТФИЗ "Кр.Сарафов".

 

Организатори на фестивала са Държавният куклен театър в Сливен, Министерството на културата и общината в Сливен. Събитието се провежда под патронажа на кмета на община Сливен Стефан Радев. Пълната програма на "Магията на вятъра" е поместена в сайта на ДКТ-Сливен.

 

17 април 2018 г.

Снимки

Момент от репетицията на участници във фестивалаСъс спектакъл на открито, изнесен от театър "Мале-мале"-София, започна фестивалът на изкуствата.