Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

В зала „Май“ се проведе форум, посветен на Българското председателство на ЕС и бъдещето на Европейския съюз

20 април 2018 14:11, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 743
---

Публичен форум на тема „Бъдещето на Европа“ се проведе днес в зала „Май“.

„На този форум една от темите за дискутиране ще бъде „Европа за гражданите“. Това е програма, в която и Сливен като община възнамерява да участва, особено в областта на връзките с побратимени градове, които има нашата община.Този форум е посветен и на възможностите, които Европа дава на всеки един от нас, на всеки български гражданин, на всяка институция и организация“, заяви при откриването кметът Стефан Радев.

По време на форума ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България Огнян Златев представи ползите на България от членството в ЕС и какво е бъдещето на Съюза.

С мултимедийна презентация, проф. д-р Ингрид Шикова очерта европейската перспектива на Западните Балкани и европейския бюджет след 2020 г. в контекста на Българското председателство на Съвета на ЕС. Професор Шикова е член на екип „Европа“, професор по политики на ЕС към катедра „Европеистика” в СУ „Св. Климент Охридски”.

Във форума взеха участие и представители от Стара Загора, Бургас и Сливен, които имаха възможност за дискусии и дебати по всяка една от темите.

В рамките на срещата се разгледаха и възможностите за финансиране на организации и институции от региона по Програма „Европа за гражданите“. Те бяха представени от Добрина Милушева от Националния център за контакт към програмата.

На събитието присъстваха председателят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев, заместник-кметовете Пепа Чиликова, Стоян Марков и заместник-областният управител Камен Костов.

Организатор е Европейския информационен център „Европа Директно” – Сливен, с подкрепата на Община Сливен

20.04.2018 г.

Снимки

------