Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Общините Сливен и Твърдица могат да получат до 890000 лева за интеграция и образование на уязвими групи

23 април 2018 09:53,
Излъчване: Област Сливен преди 5 години, брой четения: 660

Сливен и Твърдица са сред 52-те български общини, които могат да получат до 890 хил.лева безвъзмездно европейско финансиране по процедурата „Социално-икономическа интеграция на уязвими групи. Интегрирани мерки за подобряване достъпа до образование” – компонент 1. Средствата са по оперативните програми „Развитие на човешките ресурси” и „Наука и образование за интелигентен растеж”, съобщиха от Областния информационен център /ОИЦ/ в Сливен. От ОИЦ представиха процедурата на заседание на Областния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси. Целта е да се допринесе за повишаване качеството на живот, социалното включване и намаляване на бедността.

ОП „Развитие на човешките ресурси” дава възможност да се подпомогне интеграцията на маргинализираните групи на пазара на труда, както и да се подобри достъпа до социалните и здравните услуги. Специфичната цел на другата оперативна програма е да се окаже подкрепа за социално включване чрез осигуряване на достъп до образование и обучение. Сливен и Твърдица са включени в списъка на одобрените за финансиране общини, след като са представили концепции за проектите по процедурата. Самите проектни предложения трябва да са готови до 31 май 2018 г.

Заседанието на Областния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси се проведе под ръководството на зам.областния управител Димитринка Петкова. На заседанието бе приет отчета за дейността на съвета през м.г. и бе обсъдена индикативната програма да дейността през 2018 г. Представителите на общините информираха останалите членове за актуализираните до 2020 г. планове за интегриране на българските граждани от ромски произход и други граждани в уязвимо социално положение.