Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ИВАН ТЕНЕВ ОТ ГИМНАЗИЯ „ДАМЯН ДАМЯНОВ“ – ЛАУРЕАТ НА НАЦИОНАЛНАТА ОЛИМПИАДА ПО ИСТОРИЯ

09 май 2018 21:52,
Излъчване: ПХГ "Дамян Дамянов" преди 5 години, брой четения: 3088
Иван Тенев

Дванадесетокласникът от Профилираната хуманитарна гимназия “Дамян Дамянов“ в Сливен Иван Тенев е лауреат на Националната олимпиада по история, провела се в гр. Кърджали от 20 до 22 април 2018 г. Той е сред тримата дванадесетокласници, заслужили оценка отличен 6.00 в Националния кръг на най-важното за годината състезание за млади историци. (Другите две оценки пълен отличен са за ученици от Карлово и Бургас.) Лауреатското звание осигурява на зрелостника хуманитарист право на прием без участие в конкурси в най-търсените специалности на най-престижните български университети.

Това не е първото отлично постижение за Иван. През годините на обучението, училищната общност в Хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“ се гордее с неговите успехи. Само през последната година успешното сътрудничеството на ученика с неговия учител по история Валери Милков доведе до поредица от отлични представяния в различни конкурси, конференции, състезания. А любителите на историческите четива могат да се запознаят и с Flip book-изданието на изследването на Иван Тенев, озаглавено „Света гора Сливенска“, следвайки тази връзка: http://www.hg.sliven.net/documents/books/sveta-gora/index.html

Иван Тенев е председател на училищния клуб „Памет“и знаменосец на гимназията. Неговите успехи показват още веднъж, че Профилираната хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“ е най-прекият път за кариерно развитие и професионални перспективи пред бъдещите студенти по право, журналистика, филология, лингвистика, история, политология, психология, публична администрация и други хуманитарни специалности.

Снимки

г-н Милков и Иван ТеневИван ТеневграмотаИван Теневплакат