Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Откри се „Панорама на образованието 2018“

24 април 2018 12:09, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 817
---

„Панорама на образованието – 2018“ се откри днес преди обяд на пл. „Хаджи Димитър“ в Сливен. Станалото вече традиционно събитие събира на едно място учебни заведения, ученици и родители и има за цел да улесни избора на училище за по-нататъшното образование на децата.

„Това са важни за Вас дни“, обърна се към учениците и родителите заместник- кметът Пепа Чиликова. “Предстои да направите избор на училище за следващите години от образованието на децата. Това е един избор, който трябва да е и разумен, и желан“, допълни тя и пожела на всички здраве, а на седмокласниците- и успех на националното външно оценяване.

Приветствие отправиха и заместник- областният управител Димитринка Петкова и д-р Бисерка Михалева, началник на РУО- Сливен.

В „Панорама на образованието – 2018“ със свои щандове се представят 4 средни училища, 3 профилирани гимназии, 6 професионални гимназии, Спортното училище и Националната художествена гимназия. Във форума участват и Инженерно - педагогическият факултет – Сливен при Техническия университет – София и Филиалът на Медицинския университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна в Сливен.

С фолклорна програма пред присъстващите се представиха малките певци и танцьори от ОУ „Христо Ботев“ в Сливен.

„Панорама на образованието- 2018“ продължава и утре до 15 часа. Организатори са Регионалното управление на образованието- Сливен и Община Сливен.

 

24.04.2018 г.

Снимки

---------