Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Вицепрезидентът Илияна Йотова и кметът Стефан Радев на регионална среща на клубове „Млади възрожденци“ в Сливен

27 април 2018 15:55, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 772
---

Трета регионална среща на клубовете „Млади възрожденци“ се проведе днес в Сливен. Гост на срещата бяха вицепрезидентът Илияна Йотова, кметът на Община Сливен Стефан Радев, заместник-областният управител Димитринка Петкова, председателят на Общобългарския комитет „Васил Левски“ Васил Василев, Христина Богданова - родственица на Васил Левски и д-р Бисерка Михалева- началник на РУО - Сливен.

„Искам да Ви поздравя за това, че с Вас продължават славните традиции на града ни. Нашият край е един от най-значимите центрове на България през Възраждането. Благодаря Ви деца! Учете се и пазете нашата история и традиции. Уважавайте своите учители, своите родители! Бъдете смели в това да следвате мечтите си!“. Така кметът на Община Сливен Стефан Радев се обърна към децата в препълнената зала „Васил Левски“.

Поздрав към младите възрожденци и техните учители отправи и вицепрезидентът Илияна Йотова. „Горда и развълнувана съм да бъда сред всички тези родолюбци. В колкото повече места из страната посеем зрънцата на любовта към България, толкова по-светло и сигурно ще бъде бъдещето на децата ни“, заяви вицепрезидентът.

Васил Василев - председател на Общобългарския комитет „Васил Левски“ призова младите хора да продължат да развиват тази си дейност. „Бъдете все така добри хора и деца. Продължавайте да възпитавате в себе си именно това чувство на доброта, милосърдие, уважение към учители и родители“, каза още той.

С голям интерес децата в залата посрещнаха Христина Богданова, пра-правнучка на Яна - сестрата на Васил Кунчев. Родственицата на Васил Левски благодари на децата, че е сред тях и допълни, че е изключително развълнувана от срещата. Тя подчерта, че е гордост, но и голяма отговорност във вените й и във вените на останалите живи наследници на Васил Левски да тече от неговата кръв.

От клуб „Млади възрожденци“ при ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“ в Сливен представиха пред гостите постановката „Моят Левски“. Нейн автор е десетокласничката Ванесса Терзиева. Със стихове се представиха и деца от други клубове „Млади възрожденци“ от сливенски училища. Близо 1200 деца от училищата и детските градини в Сливенска област са се включили в клубовете, които са 83. Клубовете „Млади възрожденци“ в страната и чужбина са близо 300 и в тях членуват около 4 000 деца

27.04.2018 г.

Снимки

---------------------------