Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Национално изложение по животновъдство се откри край Сливен

28 април 2018 16:06,
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 931
---

Националното изложение по животновъдство- Сливен 2018 беще открито официално днес преди обяд. За изложението в Сливен пристигна министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов, който приветства гостите и организаторите. „Искам всички животновъди да знаят, че и след 2020 година ще има много добра обща селскостопанска политика, която отново ще бъде добре финансирана“, заяви от трибуната министърът и пожела успех на изложението. На откриването присъства и председателят на комисиято по земеделие в Народното събрание Десислава Танева. „Искам да уверя стопаните, че българската държава ще прави всичко възможно, в обхвата на съюза, в който сме да взема най- добрите решения за тях“, заяви тя.

„Животновъдството е в българските традиции и е неизменна част от развитието на нашия, българския народ. Казват, че когато човек избира да се занимава с животновъдство, избира не професия, а начин на живот. Труден начин на живот. Няма събота, няма неделя, няма официален празник. Животните не излизат в отпуск. Затова огромен респект към хората, които се занимават с този отрасъл“, каза кметът на Община Сливен Стефан Радев.

За изложението в Сливен е и Андреа Росати- генерален секретар на Европейската федерация по животновъдни науки.

Пред гостите на изложението беше представена фолклорна програма на Ансамбъла за народни песни итанци- Сливен. Конна езда демонстрираха представители на Прабългарската школа „Багатур. В следобедните часове е демонстрационната програма с участието на „Български киноложки клуб за Българско овчарско куче“. Още една демонстрация на кучета е предвидена в програмата на изложението. Тя е в неделя. Тогава на манежа ще излязат кучета от породите Българско овчарско куче и Лудогорско гонче.

Вчерашният ден беше посветен на Международна научно – приложна конференция „Животновъдство- традиции, биологично разнообразие и споделен опит“.

28.04.2018 г.

Снимки

------