Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Символният огън на Майските дни на културата беше запален от актьора Камен Донев и кмета Стефан Радев

02 май 2018 10:29, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 788
---

Символният огън на Майските дни на културата беше запален на площад „Хаджи Димитър“ от актьора Камен Донев и кмета Стефан Радев под съпровода на родопска гайда. Пред многобройната публика, изпълнила площада запя народната певица Валя Балканска.

„По традиция, и тази година месец май ще бъде времето, в което култура и изкуство се обединяват с редица мероприятия, които сигурен съм ще подарят на всеки един от нас незабравими емоции. През последните години ,,Сливенски огньове” се превърнаха в културната марка на града ни. Изкуството не познава граници. Открива ни един съвсем различен свят. Какво е обществото без култура?! Тя определя нашата идентичност, както и ценностната ни система като народ. Ние сме дали толкова много на културната история не само на Европа, но и на целия свят.“, каза пред събралите се жители и гости на площада кметът Стефан Радев. Той допълни още: „ Радвам се, чe тази година запалих символния огън заедно с големия актьор господин Камен Донев и една от емблемите на българската музика госпожа Валя Балканска. Нека този огън бъде символ на нашата неугасваща вяра, надеждата ни за едно по-добро бъдеще за нас и децата ни!“, каза в словото си кметът Стефан Радев пред събралите се жители и гости на площада.

На откриването на „Сливенски огньове„ присъстваха народният представител Десислава Танева, председателят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев, заместник-кметовете Пепа Чиликова и Стоян Марков и секретарят на Общината Валя Радева.

Вечерта продължи с открития концерт на Валя Балканска и Георги Христов, които обраха овациите на публиката.

Празнични илюминации озариха небето под Сините камъни в края на вечерта.

02.05.2018 г.

Снимки

------------------------