Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

„Белгийският крал“ и „Проектът Флорида“ в първата вечер на „София Филм Фест в Сливен 2018“

03 май 2018 10:41, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 717
---

Започна фестивалът „София Филм Фест в Сливен 2018“. Началото беше поставено снощи от 18 часа в зала „Сливен“.

„Белгийският крал“ беше първият прожектиран филм, предшестван от изпълнението на народните певици Екатерина Ангелова и Атанаска Бонева.

„Надяваме се фестивалът да се превърне в традиция и част от Майските дни на културата. Виждам, че киното има значителна публика в нашия град и вярвам, че тя ще оцени достойно филмите, които ще бъдат излъчени през следващите три дни“, каза по време на откриването заместник – кметът по хуманитарни дейности Пепа Чиликова.

„Филмите, предвидени в програмата, която сме подготвили за Вас са с едни от най-добрите заглавия на фестивала тази година. Ще се радваме и следващата година да гостуваме на Сливен“, допълни Георги Младенов, който е част от екипа на „София Филм Фест“.

Вечерта продължи с „Проектът Флорида“, най-новият филм на Шон Бейкър, който започна от 20 часа.

Тази вечер от 19 часа зрителите ще имат възможност да гледат „Квадратът“, който е носител на „Златна палма“ за 2017 година. Последният фестивален ден, 4 май - петък ще предложи на зрителите „Нелюбов“, който ще бъде излъчен от 18 часа, последван от филма ,, Потапяне“ от 20 часа. С него ще приключи и тазгодишното издание на „София Филм Фест в Сливен 2018”.

Прожекциите се реализират в партньорство с Община Сливен и с подкрепата на Националния Филмов Център и веригата киносалони Europa Cinemas.

03.05.2018 г.

Снимки

------