Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Християна Василева отново прослави училището ни

05 май 2018 08:51, ОУ "Е. Багряна" (XII) (ОУ "Е. Багряна" (XII))
Излъчване: ОУ "Е. Багряна" (XII) преди 5 години, брой четения: 2208
Награждаване

Християна Василева от 5. "в" клас от ОУ "Елисавета Багряна" завоюва поредния си голям успех по математика. Тя отново е носител на златен медал. Отличието този път е още по-впечатляващо и вълнуващо. Тя е сред медалистите от проведения квалификационен кръг за определяне на участниците в Азиатската математическа олимпиада SIMOC, която ще се проведе от 6 до 9 юли в Сингапур. Надпреварата беше между ученици от Русия, Малайзия, Виетнам, България, Индонезия, Мианмар, Узбекистан, Южна Корея, Бруней, Филипините, Монголия, Бангладеш, Хонг Конг, Лаос, Камбоджа, Китай, Тайланд и Сингапур.

"Гордея се, че съм възпитаник на ОУ "Елисавета Багряна" и името на училището се споменава с добро", каза Християна Василева.

Ученичката от ОУ "Елисавета Багряна" е носител на много отличия от национални и международни олимпиади по математика. Преди по-малко от два месеца тя стана лауреат в състезание, в което участваха ученици от 1. до 6. клас, класирали се на финал след проведени шест квалификационни кръга. Големият успех на Християна е напълно заслужен.

Повод за гордост е и още една новина покрай нея.

Заместник-кметът Пепа Чиликова поздрави и награди медалистите от област Сливен от пролетния кръг на турнира "Математика без граници". Церемонията се проведе в зала "Май" на 3 май и беше организирана от ЦПЛР Детски комплекс - Сливен. На събитието бяха обявени финалистите на турнира, който ще се проведе в Несебър през месец юли. В общинската зала "Май" стана ясно, че Християна Василева е сред тях. В радостния момент тя беше подкрепена от свои близки, ръководството на ОУ "Елисавета Багряна" и учители.

Браво, Хриси! Гордеем се с теб!

Снимки

НаграждаванеНаграждаванеНаграждаванеНаграждаванеНаграждаванеНаграждаване