Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител: Държавата и общината започнаха да решават проблемите в Ябланово

06 май 2018 10:27,
Излъчване: Област Сливен преди 6 години, брой четения: 847
Областен управител

Областният управител Чавдар Божурски бе гост на традиционния празник „Герлово пее и танцува” в котленското село Ябланово. „Фолклорните традиции на някогашния Герловски край, които пазите, са празник не само на певческите и танцовите таланти, а и на вашия дух и трудолюбие”, поздрави участниците в събора Божурски. Той пожела здраве и сполука на жителите на Ябланово и техните гости на събора. Областният управител подчерта, че държавната и общинската власт вече решават част от натрупаните в годините проблеми в най-голямото село в Сливенска област, за по-добър и спокоен живот на местното население.

Кметът на община Котел Коста Каранашев съобщи, че в момента се извършва ремонт на три улици в Ябланово, предстои изграждането на покрит пазар и на спортна площадка.

Празникът „Герлово пее и танцува” събира самодейни състави от близки населени места в три области, които са попадали в някогашния Герловски край. На тазгодишното издание най-силно бе присъствието на домакините. Гости на събитието бяха председателят на парламентарната комисия по земеделие Десислава Танева, областният управител на Търговище Митко Стайков, кметът на община Ямбол Георги Славов, зам.председателят на ДПС Янко Янков, кметове на съседни общини и др. Празникът продължава и на 6 май.

Снимки

празникпразникгости на събора