Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Под патронажа на областния управител г-н Марин Кавръков, днес, 23 юли от 10.00 часа в заседателната зала...

23 юли 2010 17:18,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1136
снимка

Под патронажа на областния управител г-н Марин Кавръков, днес, 23 юли от 10.00 часа в заседателната зала на областна администрация – Сливен се проведе семинар, който е съществена част от реализирането на проекта за конкретизиране на методите за ефективно разрешаване на дискриминационните практики при предоставяне на услугата „питейно битово водоснабдяване” и обсъждане на проблемите, свързани с утвърждаване на новоучредените „В и К” асоциации. Основен аспект в дебатите се открои стремежа на отделните институции и граждански организации за формиране на обществено отношение на гражданите към тази услуга и като основни потребители на питейна вода в определяне на размера на цената й.

Основни организатори на събитието бяха Гражданско сдружение „Обществен барометър” Сливен и Гражданска инициатива” справедливост” София. В дискусията участваха близо 30 представители на различни държавни и граждански структури от градовете София, Стара Загора, Ямбол, Велико Търново, Бургас и Сливен.

В изложението си областният управител на Област Сливен, г-н Марин Кавръков обстойно формулира новите предизвикателства пред „В и К” асоциациите и опита на Област Сливен в това отношение.

Г-н Константин Илиев от „Сливен Нет” представи възможностите за ефективна потребителска защита при осъществяването чрез интернет базиран Уеб портал за всички потребители.

По време на дискусията ярко се откроиха съществуващи дискриминационни практики при предоставянето на обществени услуги по ЗЗК . В изказването си адвокат Иван Груйкин от Гражданска инициатива „Справедливост” открои някои методи за ефективно противодействие от страна на гражданите при наличие на такива действия.

Според мнения на участниците семинарът е бил полезен от гледна точка на предоставяне на знания и утвърждаване на практики в последващи стъпки и участие в изграждането на Национална асоциация по „В и К”.

Снимки

снимкаснимка