Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Започна Евробазар - Сливен 2018

09 май 2018 13:25, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 791
---

Евробазар - Сливен 2018 започна днес. Около фонтана „Кълбото“ са разположени павилиони, в които се предлага продукция на сливенски фирми и организации.. Базарът беше открит от кмета на Община Сливен Стефан Радев.

„9 май е ден, на който отбелязваме победата над хитлерофашизма и Деня на Европа. За тези повече от 70 години след Втората световна война Европа не само се разви, но и показа, че обединена може да постигне най-важната цел- да има мир. Това е направило Европа най-привлекателното място за живеене в целия свят“, заяви кметът и допълни, че ние като българи вече повече от 10 години също сме част от обединена Европа и трябва да пазим и развиваме това, което сме постигнали до момента. „Безспорни са ползите за всеки един от нас - да избираме къде да живеем, многото възможности дава Европа- възможности, които граждани на други краища на света не са имали. Всичко това дължим на обединена Европа и победата на разума в последната световна война и последвалите след нея събития“, каза още сливенският кмет. На откриването днес присъстваха и заместник - кметовете Пепа Чиликова и Стоян Марков, както и младежите, които днес влязоха в ролите на кмет и заместник - кметове в рамките на Деня на младежкото самоуправление.

След откриването на Евробазар - Сливен 2018 кметът Стефан Радев връчи награди на деца ОУ „Димитър Петров“ и детска градина „Мак“, които са се отличили в конкурса на Обществен дарителски фонд за оцветяване на книжки.

Евробазар - Сливен 2018 продължава и утре. Посетителите на базара могат да открият както стоки ръчно производство, така и информационни материали, които биха били полезни, особено за младите хора. Базарът е посветен на Деня на Европа и на Българското председателство на Съвета на ЕС и 2018. Неговото мото е ,,Европа за всеки”. Организатори е Европейски информационен център „Европа Директно –Сливен” в партньорство с Община Сливен.

09.05.2018 г.

Снимки

------------------------