Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Председателят на НС Цвета Караянчева присъства на церемонията за връчване на Националната награда „Константин Константинов“ в Сливен

09 май 2018 20:58, Валя Марева (ПП "ГЕРБ"-Сливен)
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 5 години, брой четения: 1571
----

Председателят на Народното събрание и патрон на ХХ – то юбилейно издание на Националния фестивал на детската книга, който се провежда в Сливен, Цвета Караянчева присъства на тържествената церемония за връчване на Националната награда „Константин Константинов“. Според Цвета Караянчева, четенето на книги позволява да се отворят границите на света и е знаково, че фестивалът съвпада с Деня на Европа. „Книгата е прозорец към света и писателите, издателите, и читателите са една общност, която една без друга не може. Колкото повече четем, толкова по – отворени сме към света, знаем повече и трупаме опит“, каза Караянчева. За изключителната подкрепа за провеждането на Националния фестивал на детската книга Цвета Караянчева получи награда от кмета на Сливен Стефан Радев – реплика на националната награда на името на Константин Константинов. Народният представител и областен координатор на ГЕРБ – Сливен Десислава Танева получи почетна грамота и юбилейна пластика от организаторите на фестивала за принос в организирането и провеждането му през годините. Десислава Танева поздрави организаторите и четящите деца, и изрази своя респект към всички родители и творци, които възпитават в децата си любовта към книгата. Кметът на Сливен Стефан Радев също получи награда за подкрепата за провеждане на Националния фестивал на детската книга. Грамоти получиха и съмишленици на РБ „Сава Доброплодни“ през годините. На тържествената церемония беше връчена Националната награда „Константин Константинов“- за принос в книгоиздаването за деца в три категории. Председателят на НС Цвета Караянчева връчи малка пластика и диплом в категорията „За цялостен принос“ на писателката Божана Апостолова. В категорията „Илюстратор“ наградата на художничката Мая Бочева връчи кметът Стефан Радев. Зам.-министърът на културата Амелия Гешева награди носителя на Националната награда „Константин Константинов“ в категория „автор“ – Асен Сираков. По – рано днес председателят на НС Цвета Караянчева се срещна с кмета на Сливен Стефан Радев и с директора на РБ „Сава Доброплодни“ Росица Петрова.

Преди тържествената церемония в Драматичен театър „Стефан Киров“ в Сливен Караянчева коментира и срещите между патриотите и БСП. Според нея тези срещи не са сигнал за формиране на нова политическа коалиция, а са с цел търсене на подкрепа за защита на националните интереси и определени проекти. „В парламента има национално отговорни теми, зад които трябва да бъдем обединени като народни представители“, заяви Караянчева.

 

Снимки

------------