Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Сливен отбеляза 178-годишнината от рождението на Хаджи Димитър

10 май 2018 19:31,
Излъчване: Област Сливен преди 6 години, брой четения: 709
цветя пред паметника

Областният управител Чавдар Божурски участва в тържествената церемония с военни почести послучай 178-годишнината от рождението на Хаджи Димитър. Ритуалът по традиция се състоя на централния площад в Сливен, пред паметника на воеводата. „Десети май е светла дата за нашия град и за България. Не е случайно, че най-емоционалният поет на Възраждането ни Христо Ботев има две стихотворения, посветени на конкретни личности, освен тези с посвещение на майка му и любимата. Тези личности са Хаджи Димитър и Васил Левски”, каза в обръщението си към присъстващите кметът Стефан Радев и допълни, че днешните и бъдещите поколения са задължени да пазят паметта за героя.

 

Тържественият ритуал уважиха още председателят на общинския съвет Димитър Митев, директорът на ОД на МВР-Сливен ст.комисар Димитър Величков, зам.командирът на военно формирование 22220 подп. Данчо Николов. Освен гостите, венци и цветя бяха поднесени от името на народния представител Десислава Танева, от общински съветници, директора на Регионалния исторически музей Николай Сираков, представители на политически и обществени организации, кметове на населени места, ученици, граждани. Деца от фолклорния състав към читалище „Хаджи Димитър” изнесоха концерт.

 

Организатори на събитието бяха община Сливен и военно формирование 22 220.

Снимки

церемониявоенно форм.22 220Областен управителПредседател на общинския съветКмет на община СливенДиректор на ОД на МВРЗам.командир на военно формирование 22220военен духов оркестърсъстав от читалище "Хаджи Димитър"състав от читалище "Хаджи Димитър"