Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Проведе се евакуация при симулация на пожар в сградата на Община Сливен

11 май 2018 12:22,
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 928
---

Над 110 души- граждани, които се намират в момента в общинската сграда и общински служители бяха евакуирани днес при симулация на пожар в северната сграда на Община Сливен. Всички се изтеглиха на безопасно място. С противопожарен автомобил огнеборците стигнаха до втори етаж на сградата, където имаше задимяване и общински служител се нуждаеше от помощ. Той беше свален на земята със сгъваемата стълба на противопожарната кола. Помощ беше оказана и на служител от първи етаж на сградата. Извършиха се и гасителни действия.

Старши инспектор Тодор Колев от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“- Сливен даде отлична оценка на занятието. „Действаше се професионално. Нямаше разминаване между действията, които се изпълниха- гасителна дейност и спасителна дейност“, коментира той.

„За 4 минути при план 9 минути беше извършена евакуацията на сградата. Наблюдаваше се работата на противопожарната служба. Екипът спаси пострадал със стълбата и пострадал служител на първи етаж в огнището на пожара, където му беше поставена кислородна маска“, обясни инж. Снежана Кънева, началник- отдел „Сигурност и управление при кризи“. Тя подчерта, че приоритетно се извършва спасителната дейности и изрази надежда, че занятието ще допринесе пожарникарите да са по- подготвени при защита от бедствие.

В занятието се включиха 9 пожарникари с два автомобила. На разположение беше и трети автомобил, който да се използва при необходимост.

Симулацията предизвика интереса на гражданите, които се спряха да гледат какво се случва и да правят снимки. След нейния край много деца, които в този момент минаваха край общинската сграда не пропуснаха да си направят снимки до противопожарните автомобили.

 

11.05.2018 г.

Снимки

------------