» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Подготвя се специален брой на списание „Пламък“, посветен на сливенската култура

11 May 2018 14:47, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 6 years ago, number of readings: 940
---

Подготвя се специален брой на литературното списание „Пламък”, посветен на 150-годишнината от началото на театрална дейност в България – едно начало, свързано с родолюбивия и винаги творчески неспокоен град Сливен. Пак в културния календар на Сливен има още две важни годишнини, осветяващи историята на българския театър: 120 години от създаване на първия театрален салон в читалище „Зора”, започнал съществуването си с представлението „Многострадална Геновева” и 100 години професионален театър в България –събитие свързано също с град Сливен.

Освен текстове, показващи старинността и ценността на тази важна културна дейност в Сливен – архивни материали, спомени на театрални дейци, аналитични прегледи на театралния живот и др. - списанието е планирало да публикува и творби от съвременни сливенски автори, главно стихотворни творби и къси разкази.

Редакцията на списание „Пламък” ще бъде благодарна да получи на своя адрес или на своя имейл и от двата вида текстове от сливенски автори. Крайният срок за получаване на творбите е 30.06.2018 г.

Адресът на редакцията е: 1142 София, бул.”Васил Левски”60, списание „Пламък”.

Имейл: gkon@abv.bg

Очакваме вашите творби!

От редакцията на списание „Пламък”

11.05.2018 г.