Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Подготвя се специален брой на списание „Пламък“, посветен на сливенската култура

11 май 2018 14:47, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 985
---

Подготвя се специален брой на литературното списание „Пламък”, посветен на 150-годишнината от началото на театрална дейност в България – едно начало, свързано с родолюбивия и винаги творчески неспокоен град Сливен. Пак в културния календар на Сливен има още две важни годишнини, осветяващи историята на българския театър: 120 години от създаване на първия театрален салон в читалище „Зора”, започнал съществуването си с представлението „Многострадална Геновева” и 100 години професионален театър в България –събитие свързано също с град Сливен.

Освен текстове, показващи старинността и ценността на тази важна културна дейност в Сливен – архивни материали, спомени на театрални дейци, аналитични прегледи на театралния живот и др. - списанието е планирало да публикува и творби от съвременни сливенски автори, главно стихотворни творби и къси разкази.

Редакцията на списание „Пламък” ще бъде благодарна да получи на своя адрес или на своя имейл и от двата вида текстове от сливенски автори. Крайният срок за получаване на творбите е 30.06.2018 г.

Адресът на редакцията е: 1142 София, бул.”Васил Левски”60, списание „Пламък”.

Имейл: gkon@abv.bg

Очакваме вашите творби!

От редакцията на списание „Пламък”

11.05.2018 г.