Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Пет училищни отбора от град Сливен с участие на финалните състезания „Ученически игри 2017- 2018 г.“

18 май 2018 13:58, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 842
---

На финалните състезания „Ученически игри 2017 - 2018 г.“ пет училищни отбора от град Сливен ще вземат участие.

Момчетата от отбора по тенис на маса във възрастова група 5-7 клас при ОУ „Юрий Гагарин“ ще се състезават в Разград в дните от 31 май до 3 юни.

В Русе девойките от отбора по тенис на маса във възрастова група 8-10 клас при НХГ „Д.Добрович“ ще премерят сили със своите връстници в дните от 7 до 10 юни.

Във възрастова група 8-10 клас, девойките от отбора по баскетбол при ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“ ще пътуват за финалите в Габрово. Те ще се играят в дните от 6 до 10 юни.

ОУ “П. Хитов“ излъчиха два училищни отбора по волейбол, които ще участват във финалния кръг. Момчета 5-7 клас и момичета в същата възрастова група ще пътуват съответно до Търговище и Смолян. Състезанията ще се проведат в периода от 30 май до 3 юни.

Сливен ще бъде домакин на финалите на Ученически игри 2018 г. в състезанията по баскетбол и лека атлетика.

Спортна зала „Васил Левски“ ще приеме най-добрите баскетболни училищни отбори в страната във възрастова група 5-7 клас от 30 май до 3 юни.

На стадион „Хаджи Димитър“ атлетите в групата 5-7 клас момичета и момчета ще излъчат своите шампиони. Състезанията ще се провеждат от 1 до 3 юни. Следващата седмица своите шампиони ще излъчат девойките и юношите във възрастова група 8-10клас.

Ученическите игри са основна изява в областта на ученическия спорт. Те се организират от Община Сливен съвместно с Център за подкрепа за личностното развитие – Детски комплекс Сливен (общински кръг) и ОК „Спорт в училище“ (областен, зонален и финален етап).

Най-добре представилите се отбори от финалните състезания добиват право за участие в Световните ученически първенства, организирани от Международната федерация за ученически спорт.

18.05.2018 г.