Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Различни, но заедно

18 май 2018 18:50, ОУ "Е. Багряна" (XII) (ОУ "Е. Багряна" (XII))
Излъчване: ОУ "Е. Багряна" (XII) преди 5 години, брой четения: 1986
Различни, но заедно

"Различни, но заедно" - под това мото се обединиха днес учениците от 1. "б" клас, с класен ръководител г-жа Петя Кондева. Днес малчуганите бяха домакини на гости от Испания, които заедно с директора на Младежки дом - Сливен, г-жа Таня Евтимова, доставиха много радост на първокласниците в класната им стая.

Доброволците от Испания – Паула, Давид и Яго, и г-жа Таня Евтимова изнесоха лекция на учениците и под формата на игра всички стигнаха до извода, че хората са еднакви, макар и различни по външност. Беше даден пример с различни сортове ябълки, които изглеждаха по различен начин, но разрязвайки ги се видя, че във вътрешността изглеждат еднакви. Децата знаеха и се съгласиха с мнението на своите гости, че всички трябва да се уважаваме и да бъдем винаги толерантни помежду си, независимо как изглеждаме.

Младежки дом - Сливен работи по проект "Различни, но заедно II", който се изпълнява по програма "Еразъм +" на ЕК. Целта на проекта е да се създадат и формират модели на поведение на младите хора в разбирането и приемането на различията на тяхното поведение, начин на живот и постигане на отношение на приемане на избора на другия.

Снимки

Различни, но заедноРазлични, но заедноРазлични, но заедноРазлични, но заедно