Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Довечера връчват наградите „Дамян Дамянов“

21 май 2018 09:39, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 920
---

Тази вечер във фоайето на зала „Сливен“ от 18 часа ще бъдат връчени наградите на лауреатите на Седмия Национален конкурс за поезия „Дамян Дамянов“.

Жури с председател Надежда Захариева и членове Валентина Радинска, Деньо Денев, Тенко Тенев и Желяз Кондев определиха носителите на наградите за 2018 г.

Васил Славов е тазгодишният носител на наградата на името на Дамян Дамянов. Той е роден в София. Завършва английска филология в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Автор е на няколко поетични книги, сборник разкази и новела. Последният му сборник стихове „Следверие“ му носи наградата „Дамян Дамянов“.

Васил Славов е представян с авторски стихове на английски език в САЩ и Великобритания. Печелил е награди от различни конкурси. Награда в националния конкурс за поезия „Биньо Иванов“ – 2012 г. и 2015 г., Съпътстваща награда в Националния конкурс за поезия „Христо Фотев“ – 2016 г. Живее в САЩ от години.

Издателска къща „Жажда“ връчва награда за дебют и тази година. Нейн носител става Виолета Кръстева. Тя е родена в Пловдив, завършила е ПУ „Паисий Хилендарски“. Членува в дружеството на пловдивските писатели от 1979 г. Публикува творби в различни списания и вестници. Печелила е награди от различни конкурси за учители-творци.

Организатор на конкурса е Община Сливен в партньорство с Издателска къща „Жажда“.

В зала „Сливен“ на 22 май от 19 часа ще се проведе документален музикално-поетичен спектакъл със стихове, епиграми „Приятно ми е“. Той е по повод 95 години от рождението на Радой Ралин и 50 години от забраната за разпространение и изгарянето на книгата му „Люти чушки“.

За спектакъла в Сливен пристига синът на автора Кин Стоянов, публицист и изследовател на творчеството на Радой Ралин. В „Приятно ми е“ ще се включат журналистът и композитор Кирил Калев, който е и изпълнител на песни по стихове на поета, актрисата Лина Шишкова и пианистът и композитор Михаил Шишков.

Входът ще е свободен.

21.05.2018 г.